Kondom – fortfarande det enklaste sättet att slippa ångest

Lafa är ett metod- och kunskapscentrum för sexualitet och hälsa inom Stockholms läns landsting. De arbetar med att förebygga spridning av hiv och andra sexuellt överförda infektioner. Vårt uppdrag var att ta fram en långsiktig kampanj som så fort som möjligt kunde öka kondomanvändningen hos ungdomar och unga vuxna. För att lyckas med detta behövde vi hitta en helt ny vinkel på problemet. Vi valde att visa på det jobbiga runtomkring att få en könssjukdom, som till exempel att ta kontakt med sina gamla ex och berätta att man är smittad. (Är inte det ångest så säg.) Konceptet formulerades till ”Kondom. Fortfarande det enklaste sättet att slippa ångest”
 och tog sig uttryck i en rad olika reklamfilmer, sajter, annonser, radiospotar med mera.

Kampanjerna fick toppvärden i effektmätningar och bidrog till att
 kondomanvändningen ökade stort i målgruppen, samtidigt som klamydia för första gången på 10 år började minska. Som en trevlig bonus så belönades kampanjerna dessutom med ett flertal utmärkelser. Bland annat guldägg, silver i Epica och Eurobest, samt pris för långsiktig varumärkesvård i 100-wattaren.


KundLAFA Stockholms läns landsting

ESTER STOCKHOLM AB

Besöksadress:
Drottninggatan 88 D
111 36 Stockholm
Sweden

Postadress:
Box 6032
102 31 Stockholm

Tel: +46 8 22 41 00

följ oss

Vi finns på:

Instagram
Twitter
Facebook

Ny kund?

Är du intresserad av att veta mer om hur vi arbetar och kan hjälpa er, kontakta gärna vår VD, Roger Kempe, på telefon 070-716 31 84 eller mejla

Vill du jobba med oss?

Vi är alltid intresserade av
såväl nya som erfarna talanger.
Mejla till vår CD Lotta Mellgren

Utmärkelser

8 Guldägget
2 Spinn
5 100-wattaren
5 Cannes Lions
7 Epica
4 Eurobest
5 Cresta Awards
1 DMA Echo Awards
2 Guldlådan
9 Guldnyckeln
1 Svenska Designpriset
1 Kolla!

English

Ester is an independent advertising agency based in Stockholm, helping clients to become more interesting and attractive to their customers. We collaborate with companies and organizations whose services and products not only solve a need, but also have a sustainable, human approach to the world.

For further inquiries please contact our CEO Roger Kempe at