Klamydiamåndagen

I Sverige smittas 4 personer i timmen av klamydia och under sommaren smittas ännu fler. För att uppmuntra fler att testa sig, fick vi i uppdrag av Nationella Hivrådet/Socialstyrelsen och Sveriges Landsting att påminna om Klamydiamåndagen, då alla som vill kan klamydiatesta sig gratis.

Klamydia kan vara svårt att upptäcka och det är lätt att glömma bort att testa sig. Vi ville göra det enklare och roligare att komma ihåg testet för att undvika att smitta fler. I centrum för kampanjen ställde vi en trubadur som sjöng sånger om sommaren som varit, och varför det kan finnas anledning att testa sig.

På klamydiamåndagen.se framförde vår trubadur olika påminnelsesånger ur ett låtarkiv. På sajten kunde man även beställa personliga påminnelsesånger med sin egen historia – genom att skriva vad man hade gjort under sommaren och vem man hade legat med. Önskningarna tolkades, komponerades och sjöngs live av vår trubadur. Livespelningarna genomfördes i parker och streamades till sajten i realtid. Sångerna kunde skickas vidare till alla man legat med, eller till vänner och mottagarna fick då en filmlänk och en påminnelse om Klamydiamåndagen och information om närmaste testmottagning.

Vid tre livetillfällen på bara några timmar skapades, sjöngs och livesändes 136 personliga och nykomponerade klamydiasånger! Kampanjen spreds snabbt i digitala och sociala medier, tidningar, radio och TV. Med hjälp av roliga påminnelsesånger lyckades vi inte bara få människor intresserade av Klamydiamåndagen, utan också personligt engagerade genom att de bidrog i spridningen av kampanjen.


KundNationella Hivrådet och Sveriges Landsting

ESTER STOCKHOLM AB

Besöksadress:
Drottninggatan 88 D
111 36 Stockholm
Sweden

Postadress:
Box 6032
102 31 Stockholm

Tel: +46 8 22 41 00

följ oss

Vi finns på:

Instagram
Twitter
Facebook

Ny kund?

Är du intresserad av att veta mer om hur vi arbetar och kan hjälpa er, kontakta gärna vår VD, Roger Kempe, på telefon 070-716 31 84 eller mejla

Vill du jobba med oss?

Vi är alltid intresserade av
såväl nya som erfarna talanger.
Mejla till vår CD Lotta Mellgren

Utmärkelser

8 Guldägget
2 Spinn
5 100-wattaren
5 Cannes Lions
7 Epica
4 Eurobest
5 Cresta Awards
1 DMA Echo Awards
2 Guldlådan
9 Guldnyckeln
1 Svenska Designpriset
1 Kolla!

English

Ester is an independent advertising agency based in Stockholm, helping clients to become more interesting and attractive to their customers. We collaborate with companies and organizations whose services and products not only solve a need, but also have a sustainable, human approach to the world.

For further inquiries please contact our CEO Roger Kempe at