Upplyst

Idag är bara drygt 2 procent av alla elektriker kvinnor. Det, i kombination med att det är alldeles för få tjejer som tar studenten från el- och energiprogrammet, gör elektrikeryrket till ett av Sveriges mest mansdominerade. Det är heller ingen hemlighet att det även i elteknikbranschen stundtals finns en jargong som är intolerant, förtryckande och rentav sexistisk.

Upplyst är namnet på initiativet där Elektrikerförbundet och Installatörsföretagen för första gången går samman i en gemensam satsning på skolor och arbetsplatser för att bygga en jämställd värdegrund för både kvinnor och män. 

Med två parter som samverkar är det viktigt att hitta en gemensam nämnare och en egen stark identitet för initiativet som ska hålla på lång sikt. Symbolen ska tydligt symbolisera jämställdhet i elteknikbranschen och anknyta till namnet Upplyst. En symbol som har hämtat sin inspiration från såväl jämställdhetssymboler som elritningar för att skapa en igenkänning hos målgruppen. Hela det visuella manéret är också inspirerat av elteknik och har starka färger som skapar dynamik och lyskraft.

Med filmen vill vi tydligt belysa problemen och visa riktningen framåt mot en upplyst, jämställd elteknikbransch.


KundElektrikerna och Installatörsföretagen

ESTER STOCKHOLM AB

Besöksadress:
Drottninggatan 88 D
111 36 Stockholm
Sweden

Postadress:
Box 6032
102 31 Stockholm

Tel: +46 8 22 41 00

följ oss

Vi finns på:

Instagram
Twitter
Facebook

Ny kund?

Är du intresserad av att veta mer om hur vi arbetar och kan hjälpa er, kontakta gärna vår VD, Roger Kempe, på telefon 070-716 31 84 eller mejla

Vill du jobba med oss?

Vi är alltid intresserade av
såväl nya som erfarna talanger.
Mejla till vår CD Lotta Mellgren

Utmärkelser

8 Guldägget
2 Spinn
5 100-wattaren
5 Cannes Lions
7 Epica
4 Eurobest
5 Cresta Awards
1 DMA Echo Awards
2 Guldlådan
9 Guldnyckeln
1 Svenska Designpriset
1 Kolla!

English

Ester is an independent advertising agency based in Stockholm, helping clients to become more interesting and attractive to their customers. We collaborate with companies and organizations whose services and products not only solve a need, but also have a sustainable, human approach to the world.

For further inquiries please contact our CEO Roger Kempe at